Harsany

Lacul din Harsany este situat in partea de nord-est a Ungariei, in apropierea orasului Miskolc , fiind una dintre cele mai cunoscute si in voga lacuri datorita populatiei de crapi dar in special al marimii acestora , fiind cotata de multi balta cu cea mai mare populatie de crapi 20plus din tara vecina.

Balta principala are o suprafata de 20 hectare iar locurile pentru pescarii de boilies se afla pe un singur mal, cel cu padurea, zona cea mai frumoasa pescuind practic de pe malul unei paduri. Din cauza locurile limitate de pe acel mal, in numar de 8 , rezervarea este obligatorie iar datorita renumelui este foarte dificil sa “prinzi” unul din acele 8 standuri dar cu siguranta merita o asteptare mai indelungata pentru a pescui pe acesta locatie.

Ca si reguli de baza , pe balta se parctica pescuitul din mal dar este permisa sondarea si balizarea din barca la inceputul fiecarei partide si doua nadiri din barca , una dimineata iar cealalta dupamasa. Se pot folosi la nadit seminte de orice fel , pelete si binenteles boiliesuri crapii find deja invatati cu acest tip de nada. Cele 8 locuri sunt intens pescuite aproape tot anul fiecare din aceste standuri in majoritatea cazurilor avand un maxim de 12 ore de respiro pana cand urmatorii pescari sosesc pentru o alta partida de pescuit.

In ceea ce priveste populatia de crapi , lacul este bogat in peste si inca peste de talie mare, crapii sub 7-8 kg se pot numara pe degetele de la o mana intr-o partida de 72-96 ore, cei mai raspanditi si numerosi fiind pestii intre 12 pana in 19 kg dar si cu un numar foarte mare de pesti 20 si 25 plus.

Din punctul meu de vedere Harsany se afla in topul preferintelor pentru o partida de pescuit si ocupa unul din locurile fruntase in ceea ce privesc locatiile pe care am pescuit pana acuma.

Fir Intins!

 

 

 

 

 

Contact

Persoana de contact: Roland K.
e-mail: info@carplove.ro
web: www.carplove.ro