Toamna se numara crapii...mari!

Dupa o luna de zile de la ultima partida la Pelagicevo am revenit aici pentru a 4-a oara in acest an. Daca am inceput sezonul aici, sa il inchei tot pe acesta superba locatie pentru a deslusi cat mai multe din misterele ei.

Odata cu trecerea la ora de iarna, am pornit la drum si in aproape 5 ore am reusit sa ajungem la destinatie , insa cu stupoare am constatat ca locul rezervat a fost ocupat in aceasi zi , rezervarea noastra aparand in caiet din data de 21.10 nu din 25.10 cum era stabilit. Multe nu au mai fost de facut si impreuna cu partenerul meu am decis sa pescuim pe standul 29, un stand cu apa adanca .

Dezamagiti de aceasta incurcatura ne-am instalat pe loc si am reusit sa fim cu lansetele in apa odata cu lasarea serii. Prima dupamasa si noapte au trecut fara evenimente, pestele nu se afla in zona, semnele fiind destul de evidente sau mai bine zis lipsa lor, nici o miscare pe apa, liniste si pace . Acest lucru ne-a pus pe ganduri si odata ce am vorbit cu baietii de pe locul 25, pe care l-am rezervat initial impreuna cu 24, am hotarat ca marti dimineata sa ne mutam pe 24 pentru ca a doua zi cand se elibera standul 25 sa mutam lansetele pe locul tinta.

A mai trecut o zi si o noapte fara activitate dar macar eram optimist ca vom pescui macar 3 zile pline pe vadul dorit si stabilit de acasa. Marti dimineata ne-am instalat amandoi pe locul 24 dar si aici situatia a fost asemenatoare, zero prezentari, atata ca ii urmaream pe vecinii de pe standul 25 cum prind crapi unul mai frumos ca altul si ne faceam sange rau .

Cu greu a mai trecut o zi si o noapte, iar Miercuri urma sa ne mutam in sfarsit pe 25. Dupamasa in jurul orei 15 am inceput sa sondam intens vadul din fata standului 25 cautand locuri promitatoare, eu fiind pozitionat in partea dreapta a standului cu cele trei lansete ale mele. In prima instanta am incercat sa pescuesc cat mai spre dreapta, neavand pescari in acea parte si avand informatii ca s-a prins bine in acea zona. Pot spune ca iarasi nu am fost inspirat. Am insistat cu aceasta strategie pana joi, cand am schimbat strategia, incercand un pescuit mai la distanta insa fara succes.

A venit ziua de vineri, mai bine de 96 ore fara o prezentare si destul de demoralizat, m-am consultat cu Sorin si am decis sa facem un pat comun inspre coltul lacului, incercand sa atragem cu o cantitate mai mare de nada crapii care isi tradau prezenta in coltul si marginea lacului. Am sondat cu markerele, gasind un loc interesant, un platou , zicandu-ne ca incercam si varianta aceasta, urmand sa pozitionam fiecare cate o lanseta in stanga si respectiv in dreapta markerului si sa nadim constant cu spombul, cand unul cand celalalt. Celelalte doua lansete ramase am hotarat sa le repozitionez deasemenea, undeva la 70-80 m de mal pe vadul care se afla perpendicular cu pozitia acestora pe mal si urma sa nadesc mai putin in acea zona .

 

1

Pe la ora 13 , prima rezentare, pe una din lansetele de la 80m, semn ca sunt pe calea cea buna dar ca ghinionul sa fie complet,  dupa 10 minute de drill pestele scapa. Nu pierd prea mult timp cu cautarea scuzelor, schimb montura si o plasez inapoi in apa. M-am consolat ca macar am avut dupa atatea zile de liniste in sfarsit o prezentare. Si unde e un crap, mai mult ca sigur sunt si altii .

Continuam sa intretinem patul comun de nada si nu trece mai mult de o ora si Sorin are o prezentare pe lanseta care era pozitionata in partea lui de pat, semn ca pestii incep sa vina in zona. Mai optimist ca niciodata astept o trasatura si la mine la lansete, iar la putin timp aceasta vine cu un run de toata frumusetea la lanseta de pe patul de nada. Drill-ul a fost destul de anevoios, emotiile fiind foarte mari, avand in vedere ca am scapat primul peste si simteam ca si acest exemplar este unul capital. De data aceasta reusesc sa-l pun in saltea, ochiometric era mai mare de 23 kg cat aveam recordul personal. Confirmarea a venit si din partea cantarului, 24,800 KG! In sfarsit mi-am doborat recordul de anul trecut! Mai prinsesem 5 crapi sariti de 20kg sezonul acesta, dar nu am reusit pana la acest peste sa imi dobor recordul personal. Entuziasmat intru si in apa pentru poze si il eliberez in siguranta, fiind grabit sa repozitionez lanseta si sa continuam naditul.

 

2

Dupa nici 15 minute prezentare si la lanseta din mijloc , drill relativ scurt si inca un crap de poza, 19,700 kg . Surpinzator combinatia preferata a fost un snowman cu boilies de 16mm Spicy KRap pudrat si un pop-up de 10mm alb cu aroma de oregano, inovatie proprie. Am schimbat toate lansetele pe aceasta combinatie si inainte de fiecare lansare introduceam montura in glue dip. Am spus surprinzator pentru ca pana acum la majoritatea partidelor de pe aceasta locatie crapii au preferat bilele “moarte”, adica combinatii simple, fara pop-up.

 

Odata repozitionate toate lansetele , incep sa nadesc cu cobra aproximativ jumatate de kg de boiliesuri tari de 18mm Spicy KRap in zona lansetelor 2 si 3 de la 80m si 5 spomburi cu boiliesuri solubile de 20mm taiate in doua si activate cu lichid nutritiv Spicy KRap. Nici nu termin bine cu nadirea si sunt surprins de un nou run, de data asta la lanseta 3. Putin epuizat de agitatia din ultima ora nu fortez pestele deloc spre minciog simtind ca poate fi un exemplar capital dupa greutatea pe care o simteam cand pompam si faptul ca nu dadea din cap mai deloc dar se apropia fara mare opozitie spre mal. In momentul in care l-am vazut la suprafata m-au trecut fiorii si din a doua incercare reusim sa il punem in mincioc. Merg sa demufez minciogul si constat ca e cel mai mare crap pe care l-am vazut pana acum. Deja eram in extaz, il asezam cu grija in saltea si ducem trepiedul pentru cantarirea monstrului, incredibil, cantarul arata 32,100 kg facem repede operatia de scadere a saltelei si rezulta 30,700 Kg! Pentru moment nu mai aveam aer si nu imi venea sa cred ochilor! Mai punem o data pestele pe cantar, ca sa fim siguri, tot atata! Incredibil! Primul crap de peste 30 kg prins de mine.

Urmeaza sedinta foto pe mal, in apa, dar cuprins de entuziasm uit de filmare… Dar ce mai conteaza, importanta e siguranta crapului si ca acesta sa ajunga cat mai repede inapoi in habitatul lui.

 Repozitionez lanseta 3 si dupa cateva minute inca o plecare , la aceasi lanseta inca un crap de poza, 19 kg de data asta! In doua ore am reusit sa capturez 4 exemplare, cate unul la lansetele 1 si 2 si doua exemplare la lanseta 3, semn pozitiv in ceea ce priveste combinatia pe care o foloseam la carlig. Acest crap s-a dovedit a fi ultimul in acea zi, dar ce mai zi si ce mai crapi

5 

Urmatoarea zi, Sambata, penultima pe balta,  incepe bine, cu o prezentare dimineata devreme, dar si cu cel mai mic peste al partidei, de aproape 11 kg, urmand ca in cursul zilei sa mai pun in saltea inca 3 crapi, cel mai mare fiind o oglinda de 23,400 Kg.


6

A venit si ultima zi a partidei care de data aceasta a coincis cu ultima zi de pescuit din acest sezon, o incheiere reusita asa cum a fost dealtfel si prima partida tot pe aceiasi locatie si tot dupa ce a trebuit sa schimb locul dintr-un motiv sau altul, dar ceea ce conteaza este ca am reusit sa trec la nivelul urmator, nivelul 3… adica 30+

7 

Fir Intins!

Pentru mai multe poze CLICK AICI

 

 

 

 

Contact

Persoana de contact: Roland K.
e-mail: info@carplove.ro
web: www.carplove.ro