Atacul oglinzilor...

Au trecut  , cu greu , lunile de pauza si fata de anul trecut cand am avut iesiri la pescuit atat in Ianuarie cat si in Februarie , in 2015 am reusit sa fac numai o iesire de 24 ore la mijloc de Martie , mai mult de dezmorteala si reacomodare cu montatul si instalatul acareturilor decat ca si pescuit , reusind sa pacalesc un singur ciortan .

La sfarsit de Martie in schimb aveam programata prima partida serioasa de 6 zile , in Bosnia , pe lacul unde am amintiri placute, dar la ultima vizita din Septembrie nereusin mare lucru fiind o balta destul de capricioasa. Asa ca , fara mari sperante, avand in vedere perioada in care aveam rezervarea am pornit nu foarte increzator dar totusi optimist ca poate de data asta o sa imi iau revansa.

In prima faza am rezervat standul 22 , un golf , unde in mod normal pestii aveau un refugiu , neefind pescuit din cauza nivelului scazut , dar odata cu toamna si primvara nivelul a crescut cu aproape 2m in acest golf si pestii pur si simplu au disparut din aceasta locatie , in 48 ore reusind 2 prezentari de crap dar ambele trasaturi fiind ratate, in rest numai carasi. Semnele fiind destul de clare am hotarat sa schimb standul , iddea a fost de acasa si anume daca in 48 ore constat ca nu sunt sanse prea mari de prezentari eram hotarat sa schimb standul. Cu greu dar increzator ca mai pot schimba ceva in bine m-am mutat pe alt stand unde cu o zi inainte am gasit cu markerul o zona cu apa mai mica decat restul ariei de pescuit.

Standul 28 , ca despre acesta am vorbit, este un loc deschis , de trecere dar aveam incredere ca odata cu incalzirea prognozata pestii vor venii pe platoul localizat. Pe la ora 16 am reusit sa termin cu mutatul , fiind obosit ca si dupa prima zi reusind numai sa pozitionez lansetele si sa nadesc cu cobra , noaptea a trecut fara nici o prezentare , de dimineata am nadit platoul dar nu mai mult de 10-15 spomburi si cativa pumni de solubile cu cobra. Peste zi nimic nou , nici macar un caras , am mai repetat procedeul de nadire si spre seara si am adormit relativ repede din lipsa de ocupatie. In schimb in jurul orei 23 am fost trezit de un „run direct”, cum le place unor prieteni sa denumeasca trasaturile fara avertizari / beepuri prealabile, unpic dezorinetat si surprins de statia care suna incontinuu incerc sa ies din cort cat mai repede si sa intep, cu orecare emotie , avand in vedere ca am ratat deja doua prezentari pe celalalt stand , manevrez cu grija pestele si dupa un drill de aproximativ 20-25 minute reusesc sa pun pestele in saltea , urmeaza cantarirea , raman uimit cand vad cantarul care arata 20,100 kg , primul crap al partidei pe saltea si primul 20+ , dupa acest peste deja regretam ca am pierdut 48ore pe alt stand si a disparut orice indoiala ca am luat o decizie buna sau nu nefind adeptul schimbului de locuri, fiind prima oara cand procedez in felul asta la o partida.

1

Entuziasmat de prima prezentare , repozitionez si reimprospatez si celelalte lansete si ma pun din nou in pat cu gandul la alte posibile prezentari si recapituland pasii pe care i-am urmat sa disting eventualele particularitati care m-ar ajuta sa capturez mai multi crapi. Ce a mai ramas din noapte a trecut relativ repede si fara alte pezentari , dimineata am continuat cu ritualul de nadire dar nu in exces , la fel ca si pana acuma maxim 15 spomburi din mixul conceput de mine.

2

In jurul amiezii sunt surpins din nou , de data aceasta in timpul siestei , de inca o trasatura , drilul a durat mai mult acest exemplar fiind mai bataios ca si precedentul dar cu 4 kg mai mic , cantarind 16kg , dupa pozele de rigoare a fost eliberat cat mai repede posibil .

3  

Odata lanseta repozitionata , nadesc aproximativ peste montura cu inca 5 spomburi si cateva solubile cu cobra si astept raspunsul din partea crapilor, nu trec 2-3 ore si mai am o prezentare iar in momentul in care eram aproape la minciog cu pestele am trastura si la lanseta 2 , ca norocul ca un prieten se afla in acel moment in vizita si m-a suplinit la lanseta a doua , scot repede primul peste , il cantaresc , 11,500kg si il eliberez repede pentru a face loc celuilalt exemplar care parea mai corpolent si sa ajunt la minciog , dupa scurt timp si al doilea peste ajunge in saltea catarind 17kg  , o oglinda frumoasa cu care m-am si pozat.

4 

Ziua nu s-a inceiat aici , dupa ritualul de riguare pentru nadit , mai am o prezentare care dupa cateva minute in drill , reuseste sa scape , probabil monturile fine fiind de vina , carlige mici de 6-7 colaborat cu crapii care se hraneau destul de sensibil in aceasta perioada a dus la cateva rateuri dar la urma urmei de aceea se numeste pescuit sportiv pentru ca si pestele are sansa lui.

5 

Astept increzator urmatoarea noapte cu gandul la inca un peste corpolent si poate un crap cu solzi , pana acuma toate capturiile find oglinzi. In acelasi interval orar , in jur de miezul noptii , vine si urmatoarea trasatura , de data asta nu am mai fost surpins in pat si reusesc sa ajung la lanseta destul de repede , pestele nu foarte bataios , semn bun , pentru cei pana in 15 kg sunt cei mai rai in drill , mai ales in mal unde apa ajunge si la 2 m , locatiia fiind o fosta balastiera cu apa curata si adancimi si de 4-5 m , unele driluri fiind chiar istovitoare. Dupa cum spuneam dupa cateva zeci de minute , crapul s-a predat si reusesc sa il aduc la minciog , dupa ce am desfacut minciogul si l-am luat intr-o mana am realizat ca am de-a face cu inca un 20+ , cantarul se opreste la 22,500 kg , mai verific si cantaresc odata si alerg repede la standul vecin pentru a da desteptarea prietenului meu sa facem sedinta foto de rigoare.
6

Dupa aceasta prezentare concluzia era clara , montura si combinatia castigatoare fiind un boilies de 16mm cu capac din jumatate de pop-up roz de 10mm, invelit in pasta si deasemenea cu pasta pe plumb, boiliesul fiind un fishmeal „puturos”.

7 

Penultima zi trece fara alte prezentari dar cu o vreme frumoasa , sperantele mele fiind pentru noaptea ce va urma , nopti care erau tot mai calduroase, daca pot sa ma exprima asa , avand in vedere ca erau undeva la 5 grade , dar in comparatie cu prima noapte cand am avut -5 , ultimele nopti au parut calduroase. Vine si ultima seara , pe la aceasi ora, la miezul noptii vine si trasatura , un crap , tot oglinda de 13,500 pe care il eliberez fara poza si ma pun in pat pentru ca a doua zi urma sa plecam la drum destul de lung , sa am suficient timp de odihna insa pestii nu au fost deacord si imi dadeau trezirea la 2 ore , reusind sa mai capturez doua exemplare de 18,500 si 13,500,fiind cea mai prolifica noapte de pana acuma .

8

Asa s-a incheiat prima partida din acest an , o partida cu 8 crapi oglinda , una mai frumoasa decat cealalta. Pentru luna Martie s-a dovedit a fiind o partida reusita si care imi da incredere pentru partidele ce vor urma.

Fir Intins!

 

 

 

 

Contact

Persoana de contact: Roland K.
e-mail: info@carplove.ro
web: www.carplove.ro