Pelagicevo

Lacul Pelagicevo este situat la grantia dintre Croatia si Bosnia & Hertegovina cu o suprafata totala de 80ha din care luciu de apa 33 ha avand forma unei potcoave cu o peninsula pe mijlocul lacului si un total de 4 golfuri mai mici sau mai mari acestea fiind acesibile , fiecare , de maxim 2 standuri.

Lacul este impartit in 31 de standuri, in regim de concursĀ  si 26 in rest. Pe majoritatea locurilor poate pescui 1 pescar / stand dar sunt si cateva standuri mai incapatoare pe care pot campa si pescui 2 pescari. Standurile sunt bine delimitate cu distante decente intre ele iar ca distanta de lansat limita fiind undeva de aproximativ 100m.

Este o balta pe care se practica strict pescuitul catch & release , regulile fiind cele specifice unui carpodrom unde se practica pescuitul din mal (marcarea locului de pescui, nadirea si pescuitul se fac numai de pe mal)cu rezervari prealabile, balta nefiind una foarte solicitata cu exceptia lunilor de vara.

In ceea ce priveste populatia de crapi balta este cautata mai ales pentru exemplarele mari de crap si amur care depasesc in unele cazuri si 30kg , capturile de peste 15 si chiar 20kg fiind destul de frecvente. Avand in vedere ca balta beneficiaza de o apa curata si destul de adanca drillul fiind o adevarata lupta de rezistenta intre pescar si pesti unele dintre ele fiind foarte istovitoare chiar si cu pesti in limita a 15kg. Personal asa drilluri ca si pe aceasta balta nu am mai intalnit pe niciun lac unde am pescuit.

Daca excludem distanta pana la lac , faptul ca autostrada nu prea este pana la balta si ca ne aflam intr-o zona non UE si costurile la telefon / internet nu sunt ne neglijat, balta poate oferii oricand partida vietii pentru orice pescar si o recomand pescarilor care s-au saturat de drilluri apatice si celor care urmaresc exemplarele capitale de crapi si amur.

Fir Intins!

 

 

 

 

 

Contact

Persoana de contact: Roland K.
e-mail: info@carplove.ro
web: www.carplove.ro